С нож и чук под възглавницата: 21-годишен българин рани двама ученици в Германия

Младежът влизал в странни чатове, които възбудили апетит да убива

OFFNews 29 февруари 2024 в 19:14 4319 2

нападател

Снимка Германската полиция/iStok

21-годишен мъж от български произход намушка и рани сериозно двама ученици в германския град Дуисбург, докато се прибират към вкъщи. След инцидента децата се върнали в училището и потърсили помощ, а учител се обадил на 911.

По информация на германското издание "Фокус", цитирано от бТВ, нападателят излязъл от апартамента на баща си, въоръжен с чук и нож. По пътя срещнал деветгодишното момиче и десетгодишния ѝ братовчед.

Младият мъж първо нападнал с ножа и чука момичето. Нанесъл удар във врата му и го наранил тежко. След това се обърнал и насочил ножа срещу момчето. То отчаяно се опитвало да защити главата си с ръце. Въпреки това получило порезни и прободни рани, коментира изданието, позовавайки се на информация от разследващите.

Случаен минувач се развикал на насилника да се махне от децата. Но нападателят не реагирал. След това свидетелят се върнал с фенерче в ръка и го хвърлил по агресивния мъж в опит да го възпре от по-нататъшни атаки.

21-годишният мъж обаче отново нападнал 10-годишното момче, като го намушкал с ножа. Той освободил жертвата си едва когато се намесил 69-годишният баща на нападателя. Възрастният мъж дръпнал сина си от детето и му взел чука и ножа. Бащата задържал сина си до пристигането на полицията.

"До преди месец той живееше с майка си, но създаваше само проблеми. Тогава полицията го доведе при мен", разказва бащата на нападателя пред "Билд". Цял месец синът не напускал нито веднъж апартамента, преди да извърши нападението.

"Беше постоянно на телефона си в интернет и не ядеше почти нищо", разказва бащата.

По думите му има лекарско заключение, според което синът му винаги е държал нож и чук под възглавницата си. Предполага се, че това са оръжията на нападението, посочва "Фокус".

"Вчера изведнъж излезе облечен от стаята си. Попитах го къде отива, но той просто замълча", разказва 69-годишния мъж.

"Тъй като не бях сигурен какво възнамерява да направи, го наблюдавах през прозореца. Тогава внезапно видях, че той държи ножа и чука в ръката си и бързо го последвах", обяснява още той.

И допълни, че синът му стоял в странни чатове. Игрите в интернет били част от заболяването му. Чрез тях той развил желание да убива.

Малко след престъплението си 21-годишният мъж обяснил пред полицията, че нападението му било "залог" дали ще се осмели да убие някого.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

01.03 2024 в 08:16

изпуснато олигофренче, недиагностицирано

но пък, ето, някой може да се радва на безплатната реклама на България

1236

1

БотоксПутю

29.02 2024 в 20:07

Тайно се надявах да е нашенски ром, но бащата опровега надеждите ми.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика