Полицията издирва изчезнал в София IT специалист (допълнена)

Александър Алтънбашев имал спестявания в криптовалута, проверява се версията за отвличане

OFFNews 24 май 2022 в 18:50 8739 0

полицейска кола

IT специалист от София е в неизвестност от 23 май и се издирва от полицията.

Мъжът е изчезнал, след като е отишъл на среща в столичен квартал, съобщи БНР.

Сигналът е подаден от сестра му и приятелката му.

Преди ден те са оставили специалиста в столичния квартал "Младост", където е трябвало да има среща. След това мъжът е спрял да отговаря на мобилния си телефон, а по-късно той е бил изключен. Оттогава е в неизвестност. Това е накарало близките му да се обърнат към полицията в София.

По-късно Нова тв съобщи, че става дума за търговеца на криптовалута и IT специалист Александър Алтънбашев. 

За последно Алтънбашев е видян в понеделник сутринта пред дома си от неговата сестра. Малко преди 10 часа тя го е оставила в района на бизнес центъра в квартал "Младост" 4 - откъдето е тръгнал към Пловдив. Часове по-късно се обадил, че пътува към Бургас, след което комуникацията с него прекъсва. Телефонът му е изключен, което според сестра му било нещо нетипично за него, затова тя подала сигнал на телефон 112.

Пред разследващите тя разказала, че видяла мъж на около 28-30 г. да влиза в дома на брат й. Ключ от жилището обаче имала само тя, поради което се усъмнила, че става дума за нещо нередно. Разследващите се съмняват, че непознатият вероятно е търсил флашка с информация, тъй като Алтънбашев е известен в IT средите като търговец на криптовалути и често е коментирал тези теми по медиите.

„Не съм забелязал нещо. Нямам представа. Съвсем нормален човек си изглежда. Нямам представа какво е правил, с какво се занимава”, сподели един от съседите на изчезналия.

По данни от разследването Алтънбашев в имал сметки в една от големите банки в страната. Имал е и спестявания в критптовалута. Затова се проверява и версията за отвличане. 

По случая работят от сектор "Издирване" в СДВР. Не се изключва нито една версия за изчезването на мъжа. Изясняват се подробности около последните часове, в които е имало контакт с него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови