Обраха украински бежанци (обновена)

OFFNews 02 май 2022 в 10:18 5863 1

Значителна сума пари и скъпоценности на обща стойност около 197 000 лева са отнети при въоръжен грабеж от украински бежанци, предава БТА.

Задържани са извършителите - двама молдовски граждани - на 52 и 43 години. Единият от тях е задържан във Велико Търново, а другият - в хотел в черноморския курорт Свети Влас. 

Двамата молдовци са влезли в България на 2-ри април т.г, уточняват от полицията.

По-късно от  Апелативната прокуратура в Бургас съобщиха, че са откраднати  65 000 евро, 10 000 лева, бижута от благороден метал със скъпоценни камъни на стойност 30 000 щатски долара и мобилен телефон за 1 800 долара.

Престъплението е извършено на 27 април около 11 ч. Семейството украинци - мъж на 48 г. и жена на 32 г., са били нападнати в апартамент в затворен комплекс в Свети Влас, където са били настанени.

Пострадалото семейство не е пожелало статут на временна закрила у нас.

"След почукване по врата на руски език се съобщава, че от поддръжката на хотела искат да влязат в стаята. Две лица, едното с медицинска маска, нахлуват в стаята и завързат ръцете на мъжа, като настояват да им се предадат парите и ценностите, които се намират в жилището", съобщи старши комисар Калоян Калоянов.

Предстои гледане на мярка за неотклонение. На лицата са повдигнати и предявени обвинения за извършен в съучастие въоръжен грабеж.Наказанието за подобно престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Очакват се данни за съдимоста на извършителите преди да се даде окончателна присъда, обясниха от Прокуратурата.

Към момента двамата молдовци са задържани за 72 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

1

AntiZ

02.05 2022 в 17:41

Радостното е, че са ги пипнали. Още по-радостно то е, че не са наши. Защото като знаем българинът как краде на едро. Цели банки, при това много пъти.