МВР ще се си сътрудничи с МРРБ и транспортното министерство за трафика на 'Дунав мост-Русе'

OFFNews 05 август 2022 в 18:29 1016 0

Демерджиев

Снимка БТА

Иван Демерджиев

Бях запознат с решение, което представителите на държавните институции са предложили на Русе. Обсъдихме вариант, при който това решение да бъде модифицирано, така че чрез подходящ контрол на трафика от ГКПП "Капитан Андреево" до "Дунав мост" да се избегне струпването на камиони в Русе чрез равномерно разпределение на натоварването. За целта ще е необходима координация между МРРБ, МВР и Министерството на транспорта.

Това заяви служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който посети Русе заради засиления трафик през последните дни. 

В последните дни километрични опашки се образуваха на Дунав мост при Русе, като една от причините е неработещия ферибот "Оряхово-Бекет". Заради ниското ниво на река Дунав от 12 ч. на 26 юли е преустановено преминаването на фериботната платформа. Работата на ферибота ще бъде възстановена, когато реката в района достигне ниво, позволяващо безопасно плаване.

Целта на Демерджиев е МВР да гарантира, че няма да има струпване на камиони, докато не се изградят буферни паркинги.

"Обмисляме и проблемите за превозвачите, за да не им пречим на тях. До дни ще предложим конкретно решение след разговори с Министерство на транспорта и регионалното министерство", каца още той и допълни, че организацията няма да засяга други населени места и няма да води до натрупване на камиони на други населени места по трасето.

Ще се направи така, че тежкотоварните автомобили да не заобикалят по други пътища.

Вътрешният министър посочи още, че служебното правителство има 2 месеца, в които основна цел е организиране на прозрачни избори и максимално да стабилизиране на ситуацията в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!