МВР ще издава удостоверения при изгубени лични карти до 19 часа

OFFNews 02 април 2023 в 08:31 963 0

МВР

Снимка Архив

До 19 часа е възможно да получите удостоверение, за да гласувате.

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден, съобщиха от МВР.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия 02 90 112 98 и имейл [email protected].

Звената на Дирекция "Български документи за самоличност" ще работят в днешния ден от 8.30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

В изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия, допълват още от МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови