Мъж от Кюстендил преметна телефонни измамници и върна парите на жертвата

OFFNews 30 януари 2018 в 22:04 15930 0

Снимка Пресцентър - МВР

39-годишен мъж предотврати телефонна измама в Кюстендил, съобщават от пресцентъра на МВР.

Жертвата на телефонната измама се доверила на обадил се по стационарния й телефон мъж, който се представил за полицай и я убедил да съдейства за залавянето на престъпници.

Уверил я, че е създадена нужната организация, че наблюдават извършителите и е добре да ги задържат с веществени доказателства. Жената събрала всички налични пари – 2378 лв., и златните си накити и доверчиво ги пуснала през балкона.

За неин късмет наетият от измамниците куриер се оказал почтен човек. 39-годишният мъж бил нает по телефона от "фирма за дограма от Русе".

"Фирмаджиите" взели телефонния му номер от интернет, помолили го да занесе „чертежи“ за цялостна смяна на дограмата на жилището, поръчката била спешна, а за изпълнението на курса щял да получи хонорар от 300 лв.

След като взел пакета, мъжът с изненада установил, че в него има пари и накити, а не чертежи. Досетил се, че е попаднал неволно в схемата.

Незабавно занесъл парите и ценностите в полицията в Кюстендил. След като обяснил ситуацията, полицаите се заели и скоро открили жертвата, на която върнали парите и ценностите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови