Катастрофа с участието на пилот на Мерцедес разтърси Германия

OFFNews 28 май 2014 в 13:09 4383 0

Тежка автомобилна катастрофа предизвика пилотът на Мерцедес Бенц Паскал Верлайн по време на демонстрация за германския национален отбор по футбол, чийто спонсор е автомобилната компания.



В събитието са участвали водачът в световния шампионат във Формула 1 Нико Розберг и пилотът от първенството на Германия за туристически автомобили (DTM) Паскал Верлайн. Вестник "Билд" съобщава, че докато двамата са карали по затворено трасе, Верлайн е блъснал двама души. Пострадали са мъж и жена, които са играели голф наблизо.



Инцидентът се е случил в Северна Италия, където футболният отбор е на подготвителен лагер за Световното първенство в Бразилия. 

Шофирайки, Паскал Верлайн, пилот от първенството на Германия за туристически автомобили (DTM), блъска пешеходците, които неочаквано са се появили на затворената отсечка, по която немецът се е движил, пише „Билд“.

Според информацията мъжът е в тежко състояние и е откаран с хеликоптер в болница, докато жената е с леки наранявания. Самият Верлайн, който е возил в автомобила си футболиста на "Шалке 04" и национален състезател Бенедикт Хьоведес, е останал невредим. Зад волана на втората кола е бил Розберг, а до него друг играч на "Шалке" и национал на Германия - Юлиан Дракслер. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!