Италиански съд потвърди: 20 г. затвор за Брендо

OFFNews Последна промяна на 18 август 2014 в 09:49 6493 7

Присъдите на всички обвиняеми по наркоаферата, известна като "Кокаиновите крале", бяха потвърдени на втора инстанция от Апелативния съд в Милано, съобщава "Сега".

Наказанието за Евелин Банев-Брендо остава 20 години затвор. Матей Боев получава 12-годишна присъда, а Тинко Гарев - 15-годишна.

Няма промяна в наказанията и на останалите подсъдими чужденци, които бяха признати за виновни в участие в международен канал за трафик на наркотици от Латинска Америка до Европа.

Присъдите могат да бъдат обжалвани пред Върховния съд на Италия след излизането на мотивите на присъдите им.

От мотивите на първоинстанционния съд в Италия стана ясно, че италианци, българи, словенци, румънци, гърци, грузинци играят най-различни роли в престъпната група, а Банев я ръководи. Матей Боев е сочен за финансов посредник в Швейцария за придобитите чрез дрога капитали на Брендо. Италианските магистрати се позоваха на записи от подслушване на групата. Въпреки че гласът на Банев не фигурира никъде, се смята, че той се крие зад прозвището Дядото, за когото говорят много от подслушаните.

Банев престоя близо две години в италиански арест, преди да бъде предаден на българския съд по делото за пране на пари. Вместо да бъде върнат обратно обаче, той беше пуснат на свобода. Всички останали подсъдими са в затвора.

В началото на юли Софийският апелативен съд пусна Брендо на свобода срещу подписка, след като го оправда по обвинение за организиране и участие в престъпна група за пране на 2 млн. евро, които разследващите смятат, че са от наркотрафик. На първа инстанция той получи 7 години и половина затвор. Втората инстанция отмени и условните присъди на бившата му съпруга Моника Добринова, сестра й Десислава Дишлиева и Симо Карайчев.

Преди това Банев беше в италиански арест, но беше предаден на българските власти заради делото му тук. Румъния поиска да й бъде предаден, за да бъде съден за наркотици, но Софийският градски съд разреши, но апелативният отказа.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.08 2014 в 15:10

С Ъ Д !? АМА БЪЛГАРСКИ !!! Мечтата на всеки престъпник.

18.08 2014 в 14:21

А дали Петьо Еврото и Цаци ще спасят Брендо както Христо Бисеров?!

18.08 2014 в 11:33

Спокойно, Петьо Еврото и Цаци ще го спасят като Христо Бисеров.

18.08 2014 в 10:31

Ха!
Комуноидите колко реваха за този престъпник, че Цветанов го бил арестувал, че имало полицейщина, че бил арестуван в мола докато простакесата му пазарувала...
А то па и в Италия го осъдили, ама не на 'подписка'.

18.08 2014 в 10:28

По действията на българския съд става ясно, че Брендо наистина ръководи трафика. Браво Брендо, Българи Юнаци!!!!

18.08 2014 в 10:19

Както е модерно сиа...

Къде си брат ? xD

18.08 2014 в 10:14

И сега къде е Брендо? Не се знае?