Двама са в критично състояние след влаковата катастрофа край Септември

OFFNews 08 май 2014 в 07:47 2851 0

Две жени остават в критично състояние след вчерашната катастрофа между влак и камион на жп линията София-Пловдив, край град Септември, съобщава bTV.

Общо ранените са 10, двама от които са в тежко състояние.

В много тежко състояние продължава да бъде 62-годишната Гергана от село Ковачево. Тя е с много тежка черепно-мозъчна контузия, вътрешно-мозъчни кръвоизливи и лекарите от Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивна терапия на болницата в Пазарджик се борят за живота й.

Останалите пострадали са настанени в отделението по неврохирургия, изпълнителният директор на болницата д-р Васил Вълчев каза, че техните наранявания са по- леки. Шофьорът на камиона, който е преминал неохраняван жп прелез, без да се съобрази с предупредителните знаци, е в добро състояние, травмите му са сравнително леки.

Машинистът е с леки контузии. Шофьорът на камиона, пресякъл неправилно ЖП прелеза, е сериозно пострадал, но без опасност за живота.

Още трима души - един мъж и две жени, са настанени в Областната многопрофилна болница в Пазарджик. Те са с леки наранявания.

Всички пострадали пътници са пътували в първия вагон на влака, който е смачкан от силния удар. Прозорците на вагона са изпочупени, а един от тях е разцепен от метална колона и е твърде вероятно точно тя да е причинила сериозните наранявания на двете жени, които са в критично състояние.

Линията София-Пловдив ще остане затворена, докато полицията работи по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!