Деца сред загиналите в Германия шестима българи

OFFNews 15 август 2015 в 12:00 11418 4

Сред шестимата българи, загинали в Германия, са момиче на 15 г. и момче на 18 г., съобщи в. "24 часа".

Жестоката катастрофа стана вчера около 15 ч. на околовръстният път А 10 в Берлин, когато минибусът, в който са пътували българите, се е врязъл в ТИР.

Загинали са още две жени - на 31 и 51 г., и двама мъже на възраст до 36 г.

Българите са пътували в минибус от Сливо поле, Русенско, за Хамбург. Двама от пътниците са оцелели - млад мъж на 25 г. и шофьорът.

Младежът, който има множество счупвания в областта на лицето и гръбначния стълб, е бил откаран с хеликоптер в болница в Берлин, където му е била направена животоспасяваща операция.

Шофьорът е контактен. Той също е настанен в болница.

Единствено трите загинали жени при катастрофата край Берлин са разпознати, за другите пострадали е трудно, тъй като са обезобразени, съобщи Министерството на външните работи по-късно днес пред "Фокус".

Шофьорът на ТИР-а не е ранен, но е в тежък шок и е под грижите на психолог. Психолози работят и с хора от околните коли, които са станали свидетели на кървавата катастрофа.

Все още се изяснява каква е причината за нея. Пътят е с три ленти, но в петък следобед задръстванията започват още в ранните часове. Най-вероятно българският шофьор не е видял, че колите пред него са спрели заради задръстване и се е врязал с голяма скорост в спираща цистерна. Минибусът буквално се е врязал под тира и хората са загинали на място, уточнява изданието.

Пътят е бил затворен веднага след катастрофата и в двете посоки и е останал затворен за часове.

Заради затварянето на магистралата малко по-късно стана друга катастрофа, в която бе ранено тригодишно дете, предава кореспондентът на "24 часа" Капка Тодорова за bTV.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews