Близки на загинал в рухналия хотел "Вероника" ще си търсят правата си в съда

OFFNews 12 април 2015 в 14:31 4351 1

Близки на загинал в рухналия хотел

Близките на единия от загиналите при срутването на хотел "Вероника" работници се заканиха да съдят държавата в Страсбург. 

Името на Борислав Асенов беше първото оповестено след срутването на хотела. Той беше погребан днес в тесен семеен и приятелски кръг. На погребението нямаше официални лица, съобщава БГНЕС. Близките му се заканиха да потърсят правата си и дори да съдят страната ни в европейските съдилища.

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин изрази остро възмущение по повод зачестилите през последните дни трудови злополуки, при които загинаха и пострадаха няколко души, съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

По повод трагичния инцидент в комплекса "Слънчев ден", Ивайло Калфин заяви, че институциите ще бъдат безкомпромисни към работодатели и работници, наети без трудов договор, особено когато нерегламентираният труд води до тежки увреждания и смърт.

"Вече проведох разговор с министър Христо Иванов и се разбрахме да възложим на експертите законодателни промени, които да предвидят увеличена наказателна отговорност за работодатели, които наемат работници без трудов договор и които умират, докато си вършат работата. Ще предложим и увеличаване на паричните санкции за работа без договор", посочи Калфин. Той изрази надежда, че прокуратурата ще разследва бързо ролята на различните институции и лица, които имат отношение към трагичния инцидент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво иска да промени Глас Народен в образованието