30 души са задържани при спецакция във Варненско, КПП-та в три селища (обновена)

OFFNews 27 септември 2022 в 13:00 1541 0

жандармерия

Снимка МВР

Акции се провеждат в още няколко града

30 души са задържани при провеждането на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и търговията с гласове в цяла варненска област. Проверени са 914 души.

Това заяви комисар Илиян Илиев, началник Сектор "Охранителна полиция" към Областната дирекция на МВР в морския град пред БНР.

Акцията е започнала в полунощ. Има задържани за производство и разпространение на наркотици. Намерени са насаждения на коноп.

В акцията участват служители от НАП и горското стопанство във Варна. Трима души са заловени да шофират след употреба на алкохол или наркотици. До 8:30 ч. са съставени 17 акта само в Долни Чифлик, където са изградени контролно-пропускателни пунктове има и в селата Дъбравино и Гроздьово, обясни още комисар Илиев.

Открити са петима души, обявени за общодържавно издирване. Проверени са 17 пункта за черни и цветни метали, 27 заложни къщи, 21 автоморги, автосервизи и депа, 36 питейни и увеселителни заведения, 72 търговски обекта. От представителите на НАП са съставени 3 акта.

Полицейски акции се провеждат в Ботевград, Самоков и Ихтиман. Проверени са общо 17 търговски обекта и над 380 моторни превозни средства. 

Две от заведенията са затворени, 56 акта са съставени по Закона за движение по пътищата. Проверяват се и криминално проявени лица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews