Цветан Цветанов: В страната ни трябва да бъде въведено електронно управление

OFFNews 05 март 2021 в 20:19 2084 0

В България трябва да бъде въведено реално електронно управление. Това каза в обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов, който е водач на листата с кандидати за народни представители във Велико Търново и Благоевград за предстоящия парламентарен вот.

„С учредяването на ПП Републиканци за България дадохме ясна заявка, че ще бъдем алтернативата на сегашното статукво. Днес окончателно е финализиран проектът за управленска програма. България има нужда от ясен хоризонт, трябва ни отговор на въпроса накъде ще вървим след толкова години на безпътица, защото в момента противопоставянето - лично и институционално, вреди на страната и във външнополитически план ние изпускаме много от важните акценти за перспектива", казва Цветанов.

И допълва:

"Днес повече от всякога се нуждаем от реални политики, които да могат да стигнат до хората. За мен основните това са правосъдие и върховенство на закона. В тази секторна политика предлагаме намаляване на политическата квота във ВСС и ефективно разделяне на ВСС на колегии, въвеждане на индивидуално конституционна жалба, закриване на специализираното наказателно правосъдие."

Сред приоритетите в управленската програма на ПП Републиканци за България е въвеждането на реално електронно управление, каза още Цветан Цветанов и допълни, че това е тема, която може да обедини всички политици и политически формации. Партия Републиканци за България предвижда реални политики за българите в чужбина чрез създаване на Министерство на българите в чужбина, въвеждане на електронно дистанционно гласуване за българите в чужбина, както и създаването на многомандатен избирателен район в чужбина, подчерта Цветан Цветанов. По този начин ще бъде чут гласът на над 2 милиона български граждани в чужбина, отбеляза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови