Харизанов: ГЕРБ без Борисов - някой ден, но не сега

OFFNews 29 септември 2020 в 13:43 2897 1

Снимка БНР

„Има ли ГЕРБ без Борисов е въпрос, който следващите години няма да намери отговор, защото това, което премиерът даде като заявка, е че няма да е министър-председател и ще се занимава с партията, той и до ден днешен се занимава с партията и няма промяна в това отношение“, каза пред БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика.

„Дали има ГЕРБ без Борисов, със сигурност ще има ГЕРБ без Борисов някой ден, когато Борисов престане да се занимава с политика и нивото със сигурност няма да е сравнимо с това, което имаме като републиканци (бел.ред. визира се новоучредената партия на Цветан Цветанов – "Републиканци за България")", каза той.

Харизанов бе категоричен, че няма да има кабинет Борисов-4.

"След изборите Борисов си отива като министър-председател. Че ще се занимава само с партията, той го каза още в началото на този мандат. Заявката беше потвърдена и това лято. Това би била интересна конструкция", добави той.

Харизанов коментира и фейсбук сериала Борисов в джипката, излъчван от Севда тв.

„Решенията на министър-председателя са в голяма степен политически, така е по-целия свят. А патентът да се обикаля между хората, със сигурност не е на Борисов. В това няма нищо нередно, да обикаля, да е между хората, да взема решения в ход", обясни той.

Според него това че Борисов не желае да се конфронтира с протестиращите, е ясно на всички, но също така било ясно и че ако излезе да говори с тях, ще има конфронтация на всяка цена.

В крайна сметка пълно право е на министър-председателя и на неговия екип е да избират форма на публичност, която да не води до пряка конфронтация с някаква група граждани, посочи Харизанов.

Той коментира и въпрос как ще приключат взаимоотношенията между премиер и президент.

"Румен Радев за износ е много хубав, но този, който тук си ползваме, очевидно ще продължи докрай линията на тотална конфронтация, а по мое мнение все още може да се долови от отделни реплики на министър-председателя, че той живее с идеята, че може да има диалог, може да има форма на сътрудничество", добави Харизанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

29.09 2020 в 17:18

Още малко и тоя келеш заедно с Мутрата ще се затътрят към бунището....а колко мръсотия направиха-няма почистване...така е то...