Сагата с концерта на Smokie в Бургас приключи, КЗП глобява с 30 хил. лв организаторите

OFFNews 23 май 2018 в 12:23 3772 0

Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще глоби с 30 хил. лева организаторите на несъстоялия се концерт на Smokie в Бургас. Сагата продължи няколко месеца, в които хората, купили си билети за събитието, не можаха да възстановят парите си.

Концертът на Smokie трябваше да е през февруари, но неразбирателство между промоутъра и "Тикетпро" попречи на хората да си вземат парите обратно.

Документалната проверка на КЗП установи, че в договора между организатора на концерта и компанията за продажбата на билетите „ТИКЕТ ПРО БЪЛГАРИЯ" е записано, че отговорността за връщането на парите в подобни на този случаи е на организатора.

На 22 май управителят на „ЛИВЛОВ“ ООД депозира в КЗП декларация, в която твърди, че не е получил от „ТИКЕТ ПРО БЪЛГАРИЯ" сумите за издадените билети и в момента е в невъзможност да изплати парите за тях. Посочва още, че „няма преки отношения с потребителите”, но „носи морална отговорност” и поради това се ангажира да започне процедура по възстановяване на парите в срок от 3 дни от получаване на дължимите от разпространителя на билетите суми.

Комисията за защита на потребителите обаче не прие това предложение и че то решава проблема на хората, които не са получили обратно парите си. 

По повод постъпили жалби от потребители от месец февруари до момента КЗП извърши редица проверки на разпространителя на билетите „ТИКЕТ ПРО БЪЛГАРИЯ" ЕООД и на адреса на регистрация на фирмата на организатора „ЛИВЛОВ“ ООД, до когото впоследствие е изпратена и покана за явяване в Комисията. Усилията на институцията са насочени предимно в посока съдействие за възстановяване на парите на потребителите, които не са посетили преместения във Варна концерт. Поради съмнение за измама от страна на двете дружества, Комисията е изпратила жалбите на засегнатите граждани до полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови