Задържаха Шварценегер на митницата в Германия, не декларирал скъп часовник

Срещу звездата е заведено наказателно данъчно производство

OFFNews 18 януари 2024 в 10:54 1780 0

Арнолд Шварценегер

Снимка Getty Images

Арнолд Шварценегер

Актьорът и бивш американски политик Арнолд Шварценегер беше освободен, след като бе задържан за кратко от германските митничари на летището в Мюнхен в сряда заради това, че не е декларирал ценен луксозен часовник, предаде ДПА.

Роденият в Австрия Шварценегер в крайна сметка е успял да продължи пътуването си, обяви говорител на главната митническа служба в Мюнхен в сряда вечерта. Той е успял да си вземе и часовника.

Срещу Шварценегер, световен шампион по културизъм и звезда от екшън филми, който е бил два мандата губернатор на американския щат Калифорния, е образувано наказателно данъчно производство.

Според митническите власти Шварценегер не е декларирал ценния луксозен часовник при пристигането си в Мюнхен, въпреки че очевидно е планирал да го остави в Европейския съюз.

Шварценегер е пътувал към Австрия за благотворителен търг, на който е планирал да продаде часовника в полза на основаната от него Инициатива за климата.

В плановете му е било и да присъства на ски състезанието „Ханенкам“ в курорта Кицбюел в Австрийските Алпи.

„Ако стоките останат в ЕС, трябва да платите данък и мито за тях - това важи за всички“, каза говорителят на митниците и допълни: „Ние се заехме с въпроса. Сега случаят ще бъде предаден на компетентната служба за наказателни дела и глоби в Аугсбург“.

В Мюнхен филмовата звезда се е съгласил да плати мито за личния си часовник, съобщиха от Инициативата за климата на Шварценегер.

„Той е сътрудничил през цялото време, въпреки че това е било некомпетентно разследване, пълна комедия от грешки, но от която би излязъл много забавен полицейски филм“, се казва в изявлението.

„Надяваме се, че Германия ще инвестира толкова енергия в реорганизацията на икономиката си и превръщането й в по-екологична, колкото и в налагането на мита върху собствеността на хората“, се казва още в него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!