'Приятели'-те изпратиха Матю Пери в последния му път

OFFNews 04 ноември 2023 в 10:50 30577 0

Пери

Снимка БТА

Матю Пери

Актьорът Матю Пери, който почина миналата събота на 54-годишна възраст, е погребан вчера в гробище в Лос Анджелис. На церемонията са присъствали роднини и колеги от хитовия телевизионен сериал от 90-те години "Приятели", съобщи Ройтерс, като цитира американски медии.

Опечалените се събрали на гробището "Форест Лоун" в Холивуд, на по-малко от километър от студиото на "Уорнър брадърс", в което е снимана продукцията. Много холивудски звезди, сред които Майкъл Джексън, Люсил Бол и Елизабет Тейлър са положени в това гробище.

Пери, който играеше Чандлър Бинг в "Приятели" от 1994 до 2004 г., беше намерен мъртъв в дома си в Лос Анджелис - новина, потопила в скръб феновете и колегите му.

Петимата актьори, участвали заедно с Пери в сериала, отдадоха почит със съвместно изявление в началото на седмицата, в което заявиха, че са "напълно опустошени от загубата".

Медиите, включително Ти Ем Зет и "Пейдж сикс" публикуваха направени от голямо разстояние или от въздуха снимки на присъстващите.

Всичките звезди от "Приятели" - Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат Лебланк и Дейвид Шуимър - са били там, облечени в черно.

Причините за смъртта на Пери предстои да бъдат установени, след като са готови резултатите от аутопсията и токсикологичните изследвания.

Смъртта на актьора настъпи една година след публикуването на мемоарите му - "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо". В книгата той описва десетилетната си борба с пристрастяването към болкоуспокояващи медикаменти и алкохол. Тогава той заяви, че е бил е трезвен от около 18 месеца, напомня БТА.

В петък беше създадена фондация на името на Матю Пери, която ще подкрепя хора, борещи се със зависимости.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика