Повдигат обвинение на Алек Болдуин за непредумишлено убийство

OFFNews 19 януари 2023 в 21:00 4804 0

Алек Болдуин

Снимка Getty Images

Алек Болдуин

Прокурори планират да обвинят актьора Алек Болдуин в непредумишлено убийство при смъртоносната стрелба във филма "Rust" през 2021 г., съобщиха Си Ен Ен и БГНЕС. 

При стрелбата на снимачната площадка загина операторката Халина Хътчинс, след като беше улучена с боен патрон, изстрелян от реквизитен пистолет, държан от Болдуин.

Актьорът твърди, че не е натискал спусъка на пистолета и прехвърли отговорността за трагедията върху отговорника за оръжията и асистента по реквизита на филма, както и върху асистента на режисьора, който му е предал пистолета. Адвокатите на членовете на екипа обвиняват Болдуин в отклоняване на вината.

Обвинение ще получи и отговорникът за оръжията на филма "Rust" Хана Гутиерес Рийд ще бъде обвинена в две обвинения за непредумишлено убийство на Халина Хътчинс на снимачната площадка. 

През март 2022 г. Гутиерес Рийд каза, че не е била повикана да провери пистолета, от който е изстрелян боенният патрон. Тя направи изявлението в отговор на съдебно дело, в което Болдуин заяви, че Хътчинс му е казала да натисне спусъка.

На Болдуин и Гутиерес Рийд ще бъдат повдигнати "алтернативни обвинения" за две непредумишлени убийства, което означава, че съдебните заседатели ще решат не само дали двамата са виновни, но и според кое правно определение за непредумишлено убийство.

Според окръжния прокурор, и в двата случая присъдата е до 18 месеца затвор и глоба до 5000 долара.

Едно от определенията обаче включва увеличаване на наказанието за огнестрелно оръжие или допълнително задължително наказание, тъй като е използвано огнестрелно оръжие. В този случай престъплението може да се наказва със задължителни 5 години затвор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови