Почина Колин Гиб, звездата на Black Lace

Габриела Зафирова 03 юни 2024 в 16:00 1904 0

Колин Гиб и Алън Бартън

Снимка BBC

Колин Гиб (от дясно) с колегата си Алън Бартън, който почина през 1995 г.

Певецът Колин Гиб, който е най-дългогодишният член на поп групата Black Lace, почина на 70-годишна възраст. Групата е най-известна с хита си Agadoo от 1984 г., който достига номер две в Обединеното кралство и се превърна в техния най-голям успех, продавайки повече от милион копия по целия свят и превръщайки се в основна част от програмата на училищни дискотеки и сватбени тържества.

По ирония на съдбата музикантът е починал само няколко дни, след като официално обяви в социалните мрежи, че се пенсионира. "Всички добри неща трябва да свършат“, гласи обръщението на Колин Гиб към феновете му.

Той каза, че последното му шоу ще бъде през същата седмица в плажен хотел в Тенерифе. „Благодаря на всички вас, които подкрепяхте Black Lace през годините, и на хилядите приятели, които срещнах през това време, откакто тръгнахме през 1975 г.“, каза той.

Групата претърпя няколко промени в състава, а самият Гиб от време на време правеше паузи от концерти с групата. Но цялостно Гиб прекара повече време в групата от всеки друг член.

Колегата на Гиб от бандата Дейн Майкъл потвърди смъртта му пред BBC, описвайки я като "ужасна новина". 

В публикация във Facebook съпругата на Гиб - Сю Кели написа, че е "сърцераздирателно" да каже на феновете, че нейният "най-скъп съпруг" е починал, а също така написа едно последно обръщение към своя любим: „Обичам те, Колин, живяхме 22 години сбъдвайки твоята мечта за Agadoo, трябваше да се пенсионираме в Испания в четвъртък, ти беше толкова щастлив, толкова очакваше с нетърпение нашия нов живот, сега те няма".

Колн Гиб също така завинаги ще остане една от големите звезди на "Евровизия", взимайки участие в конкурса през 1970 година и така той завинаги остава в историята на музикалния конкурс. Групата му Black Lace също представлява Обединеното кралство на конкурса за песен на Евровизия през 1979 г., завършвайки на седмо място с песента Mary Ann.

    Габриела Зафирова

    Габриела Зафирова е студент по журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и стажант-репортер в OFFNews.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх