Отиде си Сони Корлеоне от ''Кръстникът'': Джеймс Каан почина на 82 г.

Беатрис Младжова 08 юли 2022 в 11:54 4280 0

Джеймс Каан

Снимка Getty Images

Джеймс Каан

На 82 години почина актьорът Джеймс Каан, който доби популярност с ролята си на Сони Корлеоне в легендарния филм „Кръстникът“, предаде Би Би Си.

Актьорът беше водеща фигура в Холивуд през 70-те години, чиято кариера продължи десетилетия; номиниран е за Оскар, Еми и четири Златни глобуса.

Семейството на Каан благодари на феновете в четвъртък за "излива на любов и искрените съболезнования".

Нюйоркчанинът, известен с купонджийския си начин на живот, е женен четири пъти и оставя пет деца.

Сред почитта към Каан, колегата му актьор Гари Синиз написа в Twitter, че е било „прекрасно да го познавам и да го наричам приятел“, докато режисьорът Роб Райнър каза, че „обича да работи с него“.

Роден в семейството на месар в Бронкс, Каан първоначално планира да преследва кариера като играч на американски футбол.

Той започва да се занимава с актьорство, когато започва да учи в университета Хофстра, където среща Франсис Форд Копола - неговия режисьор в „Кръстникът“.

След поредица от незначителни телевизионни и филмови изяви, Каан най-накрая получава големия си пробив през 1965 г., когато участва в два филма на Хауърд Хоукс: Red Line 7000 и El Dorado.

Но мафиотската драма от 1972 г. Кръстникът го превърна в известно име.

Неговата персона на човек с корав характер бива смекчена от изяви в по-леки филми, включително анимацията от 2009 г. „Облачно с кюфтета“.

Освен холивудските си начинания, Каан също така тренира карате в продължение на около три десетилетия.

В по-късните си години той става активен в Twitter, събирайки голям брой последователи и често завършвайки публикациите си с фразата „Край на туита“.

Последният пост в акаунта му гласи: „С голяма тъга ви информираме за смъртта на Джими вечерта на 6 юли... Край на туита.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови