Отиде си Ивана Тръмп. Беше първата съпруга на бившия американски президент

OFFNews 14 юли 2022 в 23:52 8502 0

Ивана Тръмп

Снимка Getty Images

Ивана Тръмп на бал на Уолстрийт през 2018.

Ивана Тръмп - американски предприемач, писател, модел и първата съпруга на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, е починала на 73-годишна възраст, съобщи ABC News с позоваване на семейството на починалата. Според „Дейли Мейл“ Ивана Тръмп е била открита мъртва в апартамента си в Ню Йорк, а според информация на изданието е починала от естествена смърт, без да са коментирани подробности.

„Нашата майка беше невероятна жена – сила в бизнеса, спортист от световна класа, сияеща красота и грижовна майка и приятел“, се казва в изявлението на семейство. Ивана, родена като Ивана Зелничкова беше първата съпруга на Доналд Тръмп, с когото имаше три деца – Доналд младши, Иванка и Ерик.

Ивана Тръмп, израснала при комунистическо управление в бивша Чехословакия, се омъжва за Доналд Тръмп през 1977 г. Двойката се развежда през 1992 г. Преди това през 1971 е омъжена за австрийския застрахователен агент и скиор Алфред Винклмайр, но две години по-късно се развежда и заминава за Канада, където започва кариера на модел.

При пътуванията си до Ню Йорк чехкинята се запознава с Доналд Тръмп и от самото начало на съвместния им живот двамата управлят заедно бизнеса на бъдещия американски президент. Когато става ясно, че съпругът и има любовна авантюра настрана, Ивана се развежда и започва кариера като писател. През 2008 се омъжва за по-младия с 24 години от нея актьор Росано Рубиконда, но връзката им не продължава дълго.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови