Меган Маркъл към кралското семейство: Няма да мълча

OFFNews 04 март 2021 в 20:39 11822 1

Снимка БТА/AP

Преди два дни лондонското издание "Таймс" публикува анонимен имейл от служител на Бъкингамския дворец, в който се твърди, че Меган Маркъл е тормозила двама от асистентите си, които по-късно са "били принудени" да напуснат.

Публикацията породи моментална реакция в кралския двор, откъдето заявиха, че ще започнат разследване по случая. A говорителите на Хари и Меган отрекоха обвиненията.

Новината в "Таймс" беше разпространена непосредствено преди излъчването на първото голямо телевизионно интервю на кралската двойка за Опра Унфри, което ще бъде излъчено в края на седмицата.

Вчера обаче беше излъчен анонс на предаването, по време на който Маркъл отговори задочно на обвиненията, заявявайки, че "няма да мълчи".

Обвиненията

Твърди се още, че Маркъл е нанесла "морална травма" на трети свой асистент. Според имейла, тя се е държала "неприемливо" с него.

Според "Таймс" Джейсън Кнауф - секретар по комуникациите на Меган и Хари, е изпратил имейла до секретаря на принц Уилям. В него той заявява, че е "сериозно загрижен" за отношението на Маркъл към персонала.

По-късно от Бъкингамския дворец беше публикувано и изявление, в което се твърди, че са "много загрижени за твърденията в "Таймс".

Посочва се още, че "кралското семейство няма да толерира тормоза на работното място", както и че ще започне разследване по случая.

Говорителите на Меган и Хари отрекоха обвиненията, определяйки ги като "клеветническа кампания". Те заявяват още, че "неслучайно изкривените обвинения отпреди няколко години се появяват в британска медия, малко преди херцогът и херцогинята да споделят публично и искрено опита си като членове на кралското семейство".

Интервюто

Вчера беше разпространен анонс от интервюто с Опра Уинфри. В него Меган заявява, че кралското семейство не може да очаква те да мълчат, щом продължават да "разпространяват лъжи" за тях, предава Би Би Си.

Говорителите на Меган и Хари съобщиха, че публикацията в английското издание показва само една гледна точка, както и че пълната картина ще се изясни след излъчването на интервюто в края на седмицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови