Хари и Меган окончателно се отказват от кралските си титли

OFFNews 19 февруари 2021 в 17:00 5475 0

Снимка Wikimedia commons/ Creative Commons Attribution 2.0 Generic

Бъкингамският дворец потвърди, че принц Хари и съпругата му Меган няма да се върнат към кралските си задължения, а херцогът на Съсекс ще се откаже от почетните си военни титли.

Когато Хари и Меган се оттеглиха от активния кралския живот в началото на 2020 г., беше решено ситуацията да бъде преразгледана след една година.

В изявлението на двореца се казва, че "те няма да се завърнат като работещи членове на Кралското семейство". Съобщава се още, че назначението на Хари за почетен капитан на Кралските военноморски сили и длъжностите му в други военни групи ще бъдат върнати на кралица Елизабет II, преди да бъдат разпределени на други членове на семейството.

В началото на 2020 г. Меган и Хари обявиха, че се отказват от кралските задължения и се преместиха в Северна Америка, като посочиха като основна причина непоносимата намеса и расистки нагласи на британските медии. Те живеят в Санта Барбара, Калифорния и очакват второто си дете, брат или сестра на първия им син Арчи.

Наскоро те обявиха, че ще разговарят с Опра Уинфри в специална телевизионна програма, която ще бъде излъчена следващия месец.

Говорител на двойката заяви в изявление, че "както се вижда от работата им през последната година, херцогът и херцогинята на Съсекс остават ангажирани със своите задължения и служба към Великобритания, и по света, те предлагат своята постоянна подкрепа за организациите, които са представлявали, независимо от официалната им роля."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови