Звездата ни на леда: Нямах си никой сред съдиите, затова ме избутаха надолу!

OFFNews Последна промяна на 29 януари 2020 в 13:58 1419 0

"Представянето ми на европейското първенство не мина както исках. Направих всичко, което можах, но явно на съдиите не им беше достатъчно", сподели специално за БНР състезаващата се за България Александра Фейгин. Тя се класира на 17-о място при жените на европейското първенство по фигурно пързаляне, което се проведе в австрийския град Грац.

"Всички елементи в програмите са същите от миналата година, нищо не сме сменяли. В кратката програма дори сложихме повече корпус за по-високо ниво. При ритбергерът не бях съвсем сигурна, защото точно преди да отскоча попаднах в следа и за да я избегна скока се получи крив.

Трябваше да го измъкна. Волната програма я усложнихме. Сложихме 2 луца – имам комбинация от троен-троен луц и тулуп. Всичко останало – стъпки, пируети е същото от миналата година.

Тогава съдиите ги оцениха по-високо отколкото сега. Явно сега трябваше да си придържат техните състезатели, тъй като аз нямах никой и е съвсем нормално да ме избутат надолу в класирането", допълни възпитаничката на Ина и Андрей Лутай.

Александра има покрит технически норматив за световното първенство през март.

"Преди световното ще участвам в турнира София трофи. След това бих искала да отида на още състезания за да мога да взема още рейтинг. Естествено трябва да работя още над тройния аксел, защото сега не го отработвам. Заради европейското спрях да го тренирам за да не се контузя", завърши Фейгин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови