Лари Луполоувър ще ни представя на световното по фигурно пързаляне

OFFNews Последна промяна на 20 януари 2020 в 16:32 3613 0

Шампионът на България Лари Луполоувър спечели правото да участва на Световното първенство по фигурно пързаляне в Монреал (Канада), което ще се проведе от 16 до 22 март, информира БНР.

Луполоувър спечели златния медал при мъжете на международния турнир по фигурно пързаляне в Отопени (Румъния) със сбор от 202.98 точки, с което придоби право на участие на Световно първенство при мъжете.

Лари Луполоувър е американски гражданин и тренира при главния треньор на кънки клуб "Албена Денкова/Максим Стависки" Андрей Лутай от една година. Състезава се от името на България с разрешение на Международната федерация по кънки.

Така в Монреал България ще бъде представена от Александра Фейгин при жените и Лари Луполоувър при мъжете. В последните 10 години България нямаше представител на Световно първенство при мъжете, тъй като никой не беше успял да покрие техническия минимум за участие.

За последно на шампионат на планетата участва Георги Кенчадзе - в Торино (Италия) през 2010 година. Тогава той се нареди на 40-о място от 46 участници в кратната програма и отпадна от напреварата, тъй като според регламента за волната се класират само първите 24 фигуристи.

Лари Луполоувър, Александра Фейгин и танцовата двойка Мина Здравкова и Кристофър Дейвис ще стартират на шампионата на Европа по фигурно пързаляне от 22 до 26 януари в Грац (Австрия).

Фейгин и Луполоувър отпътуваха рано тази сутрин за Грац и още днес ще направят първата си официална тренировка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови