Във форма ли е Бьорндален преди старта на сезона?

OFFNews 10 ноември 2016 в 18:08 3320 0

Норвежкият биатлонист Оле Ейнар Бьорндален заяви, че е доволен от формата си преди сезона, но изрази съмнения, че може да достигне пика си заради липсата на високопланинска подготовка.

Причината знаменитият норвежец да се откаже от нея е семейството - наскоро той и съпругата му Дария Домрачова станаха родители на момиченце, което нарекоха Ксения.

"Разликата с предишни години е, че в паузата между двата сезона не проведох високопланински лагери. Би било неразумно да се отправя високо в планината, докато съпругата ми е бременна. Доволен съм от състоянието си, но ако трябва да съм искрен - без работа в планината трудно ще достигна своя връх.

Засега формата ми е добра и стабилна, но как ще се представя зависи и от това какво е свършила конкуренцията през лятото", коментира 42-годишният Бьорндален, който е най-титулуваният състезател в биатлона, а стартиращият в последния уикенд на месеца сезон ще бъде 24-и в кариерата му.

Промяната в традиционната тренировъчна програма на Бьорндален развълнува и експертите, които чакат с нетърпение началото на сезона, за да видят как му се е отразила.

"Оле реагира традиционно добре на високопланинските тренировки. През годините той е доказал, че има добър контрол над формата си. Очаквам да стартира силно през сезона и като цяло да покаже постоянни резултати", коментира експертът на норвежката телевизия Ола Лунде.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови