Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Бьорндален със загуба на летен биатлон

OFFNEWS 21 септември 2016 в 14:36 6044 0

Осемкратният олимпийски и 20-кратен световен шампион по биатлон Оле-Ейнар Бьорндален завърши втори в спринта на Откритото първенство на Беларус по летен биатлон.

Легендарният спортист е в страната, където очаква съпругата му - трикратната олимпийска шампионка Дария Домрачова, да роди първото им дете.

Спринтът се състоя в първия ден на надпреварата. Победител стана лидерът на Беларус Юрий Лядов, който завърши за 24:12.05 минути без грешка в стрелбата. Бьорндален също беше безгрешен на огневия рубеж, но изостана на 4,22 секунди зад Лядов.

"Обикновено участвам в подобни състезание в Норвегия, но сега по известни причини тренирам в Минск и за мен беше интересно това разнообразяване. Много ми хареса трасето, трудно е и има хубаво покритие. Стрелбата протича при близки до зимните атмосферни условия. Смятам, че това беше доста положителен опит за мен", коментира 42-годишният Бьорндален.

Победителят Лядов пък не пропусна възможността да си направи селфи с прочутия си съперник, когото успя да победи, макар и в неофициално състезание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews