Разнобой в лагера на Норвегия заради допинга на руснаците

OFFNEWS 20 януари 2017 в 11:42 2294 3

Разнобой настъпи в лагера на норвежките биатлонисти по въпроса за употребата на допинг от страна на руските състезатели.

31 представители на Русия бяха уличени от доклада на независимата комисия "Макларън" към Световната антидопингова агенция, като на двама от тях бяха спрени правата, а срещу останалите се води разследване. Наскоро над 170 биатлонисти поискаха с открито писмо от Международния съюз по този спорт да вземе категорични мерки срещу руснаците и употребата на допинг по принцип. Оказа се, че не всички норвежци са се подписали.

"Аз лично го подписах", коментира легендата Оле-Ейнар Бьорндален. "Изготвянето на писмото беше дълъг процес, който започна още през пролетта. Тогава се обърнахме за първи път към Международния съюз, а сега Мартен Фуркад и няколко други биатлонисти поеха сериозно нещата в свои ръце.

Настояваме за сериозни мерки срещу нарушителите и всички, които водят нечестна борба. Радостно е, че на хората не им е все едно. В отбора ни и има и хора, които не се подписаха, но това си е въпрос на личен избор", каза Бьорндален.

Сред неподписалите е съотборникът на Бьорндален Емил Хегле Свендсен.

"Винаги съм бил срещу допинга, но сега искам да се съсредоточа върху спорта. Вярвам, че ръководителите на нашия спорт ще вземат правилно решение. Спортистите имат право на мнение, но основната им работа е да се състезават, а не да се занимават с политика", коментира решението си Свендсен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

3

Русия на Путин!
Плитки номера, хибридни войни и едно невероятно нахалство.

Какво друго сте очаквали?

12779

1

Немец

20.01 2017 в 11:52

Браво,Емил....така се прави.