Олимпийска медалистка в кома след падане

Последна промяна на 20 декември 2016 в 10:47 7355 1

Бронзовата медалистка от Олимпиадата в Сочи 2014 в дисциплината ски крос Ана Холмлунд от Швеция претърпя инцидент на тренировка в Италия и беше поставена в изкуствена кома.

Тя удари сериозно главата си при падане в Болцано. 29-годишната Холмлунд пострада по време на подготовката си за днешния старт от Световната купа по ски-свободен стил в Иничен, Северна Италия. Именно в Ичинен Ана спечели първата си победа за Световната купа в кариерата.

"Ана е стабилизирана. Вследствие на инцидента тя е получила кръвоизлив в мозъка, но вече е оперирана", съобщиха от шведската федерация по ски. Тя все още не е дошла в съзнание, а състоянието й се оценява като нестабилно.

Холмлунд е носителка на Световната купа в ски кроса за последните два сезона, а през настоящата кампания заема второто място в подреждането.

"Лекарите са оптимисти заради добрата й физическа форма. Казват, че това е голямо предимство в конкретния случай", коментира спортният директор на шведския национален отбор Йоар Бателсон.

Родителите на Ана отпътуваха за Италия със свито сърце. "Знаем само това, което й вие", каза пред журналисти бащата на скиорката Ларс Холмлунд.

Край болничното легло на Ана ще остане и приятелят й Виктор Йохлинг Норберг, който също е състезател в ски кроса и ще пропусне участието си в състезанието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови