Очаквано Далмайер спечели преследването на 15 км в биатлона

Вятърът отвя фаворитките за подиум извън призовите места

OFFNews Последна промяна на 30 ноември 2016 в 21:49 2928 0

Според очакванията на букмейкърите германката Лаура Далмайер спечели първия индивидуален старт от Световната купа по биатлон на дистанцията от 15 километра в Йостерсунд, Швеция.

Преди старта заложните къщи обявиха германката за фаворит, като даваха за нейна победа чудесен коефициент от 2,4. Далмайер направи два пропуска в стрелбата, но въпреки това победи.

Тя завърши за  46:14 минути, като изпревари с 15,8 секунди втората Анаи Бесконд от Франция, завършила с 1 грешка в стрелбата. След героично безгрешно представяне на огневия рубеж челната тройка бе допълнена от беларускинята Дария Юркевич, която завърши с време 47:31.1 минути.

От българките най-напред (60-о място) завърши Емилия Йорданова с 5 грешки в стрелбата и изоставане от 8:01.4 секунди. Десислава Стоянова остана 78-а с 9 грешки в стрелбата и изоставане от 9:48.9 минути, докато Стефани Попова завърши 93-та с изоставане от 13:46.8 минути и 11 грешки в стрелбата.

Състезанието в Йостерзунд се проведе при много тежки метеорологични условия и силен вятър, който на практика елиминира обичайно най-добрите на огневия рубеж.

Така например носителката на Световната купа Габриела Коукалова, Доротеа Вирер и Каиса Макарайнен направиха нетипични за класата им голям брой грешки и не успяха да се преборят дори за призовите места, макар да бяха слагани сред фаворитите.

Утре е стартът при мъжете на 20 километра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови