Обявиха Мартен Фуркад за напълно деградирал

OFFNews 01 февруари 2017 в 12:16 9894 3

Ироничният коментар на френския доминатор в биатлона Мартен Фуркад под публикация за рождения ден на Александър Логинов му създаде много нови врагове в Русия и предизвика раздразнение на отговорните фактори.

Припомняме, че Фуркад написа след изброяването на отличията на 25-годишния руснак, че е пропуснат главния му трофей - наказанието от две години за употреба на допинг. Малко по-късно самият Фуркад изтри коментара си, но бурята, която предизвика, вече беше налице.

"Велик спортист, но вече е напълно деградирал като личност", избухна четирикратният олимпийски шампион Александър Тихонов.

"Каза си веднъж мнението за допинга и руснаците, но да повтаря постоянно вече е прекалено. Нима французи не са били хващани с допинг? На мястото на Логинов бих го победил на пистата и да му покажа, че съм по-добър от него.

Александър си изтърпя наказанието, което получи абсолютно не по своя вина. Фактът, че Фуркад си махна коментара показва, че са му се разтреперили колената. За това той може да бъде дисквалифициран", споделя още Тихонов.

Дежурното си мнение даде и министърът на спорта Виталий Мутко.

"Наистина прекалява. Логинов си е изтърпял санкцията и му е разрешено да се състезава. Ако не беше, той нямаше да е на трасето. Вече говорим повече за политика, отколкото за спорт", каза Мутко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12423

2

Бай Муле

01.02 2017 в 13:23

Руските свине освен да лъжат, мамят и насилват друго не знаят. Руснаците са една от най-долнопробните нации на света.

42249

1

Denis Rizanov

01.02 2017 в 12:38

Каквото и да припомняте трябва да признаете, че самото гномче се уплаши и САМОИЗТРИ великата си пръдня. Факт.