Най-добрият ни алпиец смени ските с колело

OFFNews 09 април 2020 в 16:57 3287 0

Най-добрият ни състезател в алпийските дисциплини Алберт Попов разкри, че временно е сменил любимите си ски с... колело, за да се подготви максимално добре за старта на следващия сезон. Попов гледа към него с увереност и вярва, че има своето място сред елита на този зимен спорт.

Извънредното положение заради коронавируса всъщност се засече с края на сезона в ските, така че в момента Алберт използва почивката след него.

"Тренирам вкъщи, успях да взема едно колело у нас - на него въртя. Тренирам с ластици, измислям си различни тежести, забавно е. Странно е, но мисля, че ще мине, ще се справим. Достатъчно силен народ сме! Мисля, че и доста рано и адекватно реагирахме на ситуацията, така че всичко ще бъде наред съвсем скоро", каза Попов пред bTV.

“В момента съм в период, в който колелото е най-добрият ми приятел. Правя наистина дълги кардио тренировки - между час и три часа. Не е най-забавното нещо, но трябва да се мине през това. Доста важен момент от подготовката. Започвам да работя за следващия сезон, да надграждам".

"Нетипично за мен е да имам толкова много свободно време, но гледам да го оползотворя пълноценно. Тренирам, говоря с много от приятелите ми, мислим различни неща. Всеки си дърпа към неговото. Няма нещо ново и различно, но се справям със ситуацията".

След два силни сезона, в които направи няколко класирания в Топ 20, а през миналия и в Топ 10, Алберт чувства, че неговото място е сред най-добрите в алпийските ски. Попов, чието най-силно представяне в изминалата кампания е 12-ото място във Вал д'Изер (Франция) през декември 2019-а, смята за правилно решението на Международната федерация по ски да прекрати сезона.

"Мисля си, че можех да направя някой друг добър резултат, но в крайна сметка здравето на всички атлети е по-важно. Заставам зад това решение и мисля, че бързо реагираха, точно навреме спряха състезанията. Това е положението, краят на сезона дойде малко по-скоро. Погледите са върху следващия!"

"Беше един доста различен сезон. Нивото на всички състезатели се беше качило много спрямо последния. За да направиш резултат, трябваше да се рискува наистина много, да се кара един вид една идея повече от възможностите ти. Бих казал, че бях доста по-добре физически, доста по-бърз на пистите, но нямах късмета да направя повечко резултати. Имах само четири. Те не бяха слаби, но мислех, че ще направя доста по-добри класирания през този сезон. И все пак нашият спорт е рисков и нищо не се знае".

"Оттук нататук вече гледам към следващия сезон, подготвям се и се надявам на повечко късмет, солидна физическа подготовка и да се справя по-добре".

"Знам на какво съм способен. Тази година това ми е пикът на сезона - успях да завърша трети в един от маншовете, което ми вдъхна увереност и ми показа, че мога и аз да съм човека, който да дава тези времена. Така че в момента виждаме какви са ни били грешките, гледаме да ги оправим и догодина да сме в по-добра форма".

"Целта ми е да стана толкова стабилен, че и да рискувам всичко, да мога да сляза до финала и да дам възможно най-доброто време".

"Мисля си за деня, в който карантината ще падне. Може би в първия момент ще се кача на Витоша. Планината ми липсва, ските ми липсват, но сега е моментът да си почина, за да може да имам сили за следващия сезон. Въпреки цялата карантина, в която се намираме, на мен ми приятно, защото прекарвам малко повече време с близките си и вкъщи", завърши Попов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови