На 42 години Бьорндален е магнит за спонсорите

Димитър Андреев 18 ноември 2016 в 18:30 3311 0

Въпреки вече внушителната си възраст за биатлонист от 42 години легендата Оле Ейнар Бьорндален продължава да е магнит за спонсорите.

За новия сезон той си е уредил лични договори на стойност над 10 милиона крони, което прави малко над 1 милион евро.

"Близо съм до най-добрите си години във финансов план", коментира Бьорндален, който дебютира в стартовете за Световната купа през 1993 година. Той описва като "огромен" скока в спонсорските си контракти. Много от партньорите на носителя на 8 олимпийски титли и 20 златни медала от световни първенства са с него повече от десетилетие.

"Да се работи с Бьорндален е мечта за всеки спонсор. Той има винаги правилната комуникация и е много проактивен", споделя агентът на звездата Ларс Гилберг.

Така например строителната компания XL Bygg работи с норвежеца от 18 години и ще поднови договора си след изтичането му в края на 2016 година. Сред основните спонсори на Бьорндален са компании като Аker BP, Certina, Skimir и Abax.

Големият въпрос е ще участва ли ветеранът на олимпийските игри в Пьончан през 2018 година. Тогава Бьорндален ще е на 44 и изглежда като лудост да мери сили с младоците в един толкова изтощителен спорт.Самият норвежец не бърза с отговора си.

"Ще остана докато виждам в себе си потенциал за развитие", казва наскоро станалият баща спортист, който през лятото се венча за беларуската тройна олимпийска шампионка в биатлона Дария Домрачова.

Бьорндален разкрива, че все още изпитва огромна слабост към автомобилите. Той има 24 в гаража си, като последното му попълнение е луксозният SUV Maserati Levante S - първи в класа на италианската марка. Любимата му кола пък е Porsche 911 Turbo, което е продал и все още не може да си прости.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!