MOK с ново оръжие срещу допинга

OFFNews 04 февруари 2018 в 10:24 3881 2

Снимка Facebook: Olympic

Международният олимпийски комитет продължава борбата със забранените вещества и представи нова антидопингова система, която ще работи по време на Игрите в Пьонгчанг.

От централата се надяват новата система да укрепи независимостта и почтеността на Зимните олимпийски игри през 2018 година. Според медицинския директор на МОК Ричард Бъджет антидопинговите мерки, които ще бъдат взети в Пьонгчанг, ще са най-изчерпателните в олимпийската история.

"По време на тези Олимпийски игри ще сме още по-независими, отколкото в Рио де Жанейро. Ще бъде направен т.нар. план за разпределение на теста. Ще има решения кой да бъде тестван, кога и къде", заяви Бъджет.

В дните на Олимпийските игри между 9 и 25 февруари ще бъдат направени близо 2500 теста.

Междувременно президентът на МОК Томас Бах не показа притеснения от новия студен атмосферен фронт, ударил Република Корея. Температурите паднаха до минус 15 градуса и в Пьонгчанг се очаква да се проведат едни от най-студените Игри в най-новата история на олимпийското движение.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

04.02 2018 в 16:51

Тоя мок май не си дава сметка, че ще загърми в затвора, и май по американските, с извинение, закони. По за 300 години:)

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

04.02 2018 в 12:00

ПРОБЛЕМИТЕ ПОЧНАХА да ИЗВИРАТ:
Транссексуалната волейболистка Родриго чупи рекорди в ЖЕНСКОТО първенство на Бразилия. 30 годишен мъж, превърнал се в Тифани е допуснат да играе в женски отбор..
И повдига полемика за разума на МОК: "Сега жените, които са спазвали дълги години антидопинговите правила, помагат на един биологичен мъж да чупи рекордите на жените."
П.П. - Това няма ама никаква връзка с братята Уилямс, гълтали хормони и стереоиди с лекарско разрешение от МОК за незнайна болест.
Ама и за тях ша са намери някоя Надалка или Федерерка ..
 
X

Подкастът на OFFNews