МОК представи логото на руснаците за ПьонгЧанг 2018

OFFNews 20 декември 2017 в 17:30 6235 0

Международният олимпийски комитет (МОК) разреши името на Русия да бъде изписвано на униформите на спортистите от страната, които ще получат право да се състезават на зимните игри в ПьонгЧанг 2018.

Те ще бъдат около 200 и ще участват като "Олимпийски атлети от Русия", ако преди това обаче докажат, че са абсолютно чисти от забранени стимуланти.

Процесът на проверката им тече в момента, като от Русия са изпратили списък с проектоотбор в централата на международния олимпийски комитет.

МОК публикува правилата за участие на руснаци в сряда. Според тях, на състезателните униформи може да бъде изписано името на страната, но като част от по-дългото "Олимпийски атлет от Русия".

Шрифтът на думата "Русия" не може да бъде по-голям или различен от този на "Олимпийски атлет от". Цялото наименование трябва да бъде оградено в кръг.

Решението Руският олимпийски комитет да бъде наказан беше предизвикано от грандиозния допинг скандал покрай зимните игри в Сочи. Място на ПьонгЧанг 2018няма да намерят и треньорите и лекарите на отбори, които са били замесени в допинг аферата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови