Милена Тодорова влезе в топ 20 в спринта на 7,5 км биатлон

OFFNews 11 февруари 2022 в 12:20 990 0

Снимка Getty Images

Милена Тодорова записа престижното 17-о място в спринта на 7,5 км биатлон на олимпийските игри в Пекин. Най-добрата ни биатлонистка в момента завърши с перфектна стрелба от положение прав, но от легнала позиция допусна една грешка и завъртя наказателна обиколка.

Така тя изравни своето най-добро класиране от голямо първенство, след като постигна същата позиция на световното в Антхолц-Антерселва през 2020 година. Милена завърши на 1:31.4 минути от победителката Марте Олсбу Рьозеланд, която завърши без грешка в стрелбата.

Норвежката звезда завърши с 30.9 секунди пред шведката Елвира Йоберг, която също беше безгрешна в десетте си стрелби. Третата позиция е за италианката Доротея Вирер, която също беше безгрешна на рубежа, но изостана на 37.2 секунди.

"Много добро състезание, направих най-доброто, на което съм способна. И стрелбата и бягането ми бяха на ниво. Много е трудна да караш тук, но се чувствам силна. Намирам се в добра форма", каза шампионката, за която това е трети медал от Пекин след златото със смесената щефета и бронза в индивидуалната дисциплина на 15 км.

Мария Здравкова, Даниела Кадева и младата Лора Христова не успяха да влязат в топ 60. Здравкова се класира на 78-о място с една грешка, Кадева на 86-о също с една грешка, а Христова бе последна, 89-а, с четири наказателни обиколки. Така в неделя в преследването ще застане само Милена Тодорова.

Програмата на състезанията по биатлон в Пекин продължава утре в 11:00 часа българско време с мъжкия спринт на 10 километра, в който отново се очаква да участват четирима българи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!