Милена Тодорова продължава да ни радва, влезе в топ 20 при индивидуалния старт на световното по биатлон

OFFNews 18 февруари 2020 в 17:14 2675 0

Снимка biathlon.bg

Милена Тодорова продължава отличното си представяне на тазгодишното световно първенство по биатлон, което се провежда в Антхолц-Антерселва (Италия).

Талантливата биатлонистка от Троян сбърка само два пъти на огневия рубеж в днешното индивидуално състезание на 15 километра при дамите и финишира на 17-та позиция.

Този резултат гарантира участие на Тодорова в масовия старт, който ще се проведе в последния ден от шампионата. Даниела Кадева спечели първи точки за сезона. Състезателката от Банско също сбърка два пъти в стрелбата и финишира 36-та. Дафинка Коева остана 65-та с четири наказателни минути.

Иначе секссимволът Доротея Вирер спечели второ златно отличие на родна земя. Тя измина дистанцията за 43:07,7 минути и също допусна две грешки на стрелбището. За Вирер това е втора световна титла след тази в преследването на 16 февруари.

Само на 2,1 секунди след нея е германката Ванеса Хинц, която направи само един пропуск в стрелбата. Бронзовото отличие е за Марте Олсбу Рейзеланд от Норвегия, която е пък спечели първото място на 7,5 км в Антхолц-Антерселва.

Състезанието е валидно и за Световната купа. В генералното класиране след 16 от общо 24 старта за сезона води Доротея Вирер с 665 точки, пред Тирил Екхоф (Норвегия) с 571 точки и Хана Йоберг (Швеция) с 565 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови