IBU сдобрява Фуркад и Шипулин на чаша чай

OFFNews 10 февруари 2017 в 21:05 2309 0

Ръководството на Международния съюз по биатлон (IBU) е сериозно разтревожено от ескалацията на напрежението между Мартен Фуркад и руските биатлонисти на световното първенство в Хохфилцен и е настояло отношенията им да бъдат изгладени.

Французинът демонстративно си тръгна от церемонията по награждаването след старта в смесената щафета, след като на подиума се качиха руснаците, които финишираха трети. Победител стана Германия, а Франция зае второто място.

При предаването на постовете Фуркад бутна изтърпелия наказание за употреба на допинг Александър Логинов, срещу чието участие на световното има много гласове против. Според Фуркад в действията му е нямало умисъл, но не така смятат руснаците.

Логинов и съотборника му Антон Шипулин отказаха да подадат ръка на Фуркад, който върна жеста, като напусна церемонията.

"Утре ще си стиснат ръцете", съобщи известният тв коментатор Дмитрий Губерниев.

Малко по-късно стана ясно, че руският национален отбор по биатлон смята да покани френския отбор на гости, където край масата да бъде изгладен конфликта между Антон Шипулин и Мартен Фуркад. Това съобщи треньорът на руснаците Александър Касперович.

"Искаме отново в биатлона да се възцари колегиалност и добронамереност. Не искаме да има криви погледи, така че лидерите на двата отбора е добре да се помирят. Искаме да поканим французите на гости, ще пием заедно чай и ще си поговорим", обясни още треньорът на руснаците. Засега не е ясно дали поканата е приета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови