Фотофиниш донесе на Фуркад четвърто злато (видео)

OFFNews 18 февруари 2018 в 14:06 4072 0

Снимка Facebook: Martin Fourcade

Доминаторът в биатлона Мартен Фуркад стигна до 4-ия си златен медал от зимни олимпийски игри, след като спечели масовия старт на 15 километра в Пьонгчанг.

Французинът спечели след драматичен финален спринт с германеца Симон Шемп. Фотофиниш трябваше да определи шампиона, след като двамата биатлонисти дадоха равно време на финала.

Очакванията за дуел между Фуркад и Йоханес Тингес Бьо не се състояха, след като норвежецът за пореден път не издържа на напрежението и завърши на 16-о място.

Честта на скандинавската страна защити Емил Хегле Свендсен. Олимпийският шампион в тази дисицплина от Сочи грабна бронзовия медал в спор на финала с друг германец – Ерик Лесер.

За Фуркад това е второ злато от ПьонгЧанг 2018, след като той триумфира и в преследването на 12,5 км. 29-годишната суперзвезда на биатлона вече има общо 6 олимпийски медала (4 златни и 2 сребърни). Във Ванкувър 2010 той взе сребро в масовия старт, а в Сочи 2014 грабна злато в индивидуалния старт на 20 км и в преследването, а в масовия старт остана със сребро.

До края на олимпийските игри предстоят три старта в биатлона. След два дни е смесената щафета, на 22 февруари е женската щафета, а ден по-късно мъжката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови