Quantcast

Бьорндален призова за по-агресивна политика към употребата на допинг в Русия

OFFNews Последна промяна на 12 януари 2019 в 15:20 1651 1

Легендата в биатлона Оле Ейнар Бьорндален призова за по-активни действия на световната антидопингова агенция спрямо Русия. Темата отново излезе на дневен ред след спринта на 10 км от СК в Оберхоф.

Победата спечели завърналия се след наказание за употреба на допинг руснак Александър Логинов. Останалите биатлонисти отказаха да го поздравят, тъй като очакват извинение от него за неспортсменската му проява в миналото.

"Той си е изтърпял наказанието и се завръща, това е негово право. Мнозина не са съгласни, но такива са правилата. Аз не се радвам на победите му и няма да го уважавам, защото е употребявал допинг. Самият той нито веднъж не се извини и не повдигна тази тема", коментира Бьорндален, който се оттегли от спорта след края на миналия сезон.

Той подкрепи спортистите, които отказват да се състезават в Русия, докато не бъде изяснена ситуацията с употребата на допинг в страната, макар и да си дава сметка, че позицията им няма да промени нищо.

"УАДА трябва да действа по-агресивно по отношение на Русия. Те не бяха допускани за проверка от 2014 година насам, а сега ги допуснаха, но мина много време. Трябваше да се наложи много по-сериозно наказание", коментира още Бьорндален.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3281

1

Чалгомраззз

13.01 2019 в 19:45

Допингът е религия за всички руски спортисти!!!