Александра Фейгин дебютира с рекорд за България на европейското по фигурно пързаляне

OFFNEWS 26 януари 2019 в 02:19 3466 0

Шампионката на България Александра Фейгин дебютира с рекорд за страната ни на европейско първенство по фигурно пързаляне. На континенталния форум в беларуската столица Минск Фейгин, която преди месец навърши 16 години, зае 11-о място в крайното класиране.

Българката, която беше девета след кратката програма, зае 11-а позиция във волната. Това е най-доброто класиране на българка при жените на европейско първенство в историята.

След по-малко от две седмици Александра Фейгин ще участва на турнира "София трофи", а до края на сезона й предстои да стартира на световното юношеско първенство и на световния шампионат за мъже и жени през месец март.

Състезанието беше изключително оспорвано, а сочената за фаворитка за титлата - олимпийската и европейска шампионка Алина Загитова от Русия, претърпя провал за стандартите си.

Тя беше лидер след кратката програма, но направи много грешки във волната, сред които и падане, което я остави на втора позиция в крайното класиране със 198.34 точки.

Европейска шампионка стана дебютантката София Самодурова. Възпитаничката на легендарния руски треньор Алексей Мишин представи страхотна волна програма и получи оценка от 140.96 точки, с което събра 213.84 точки. Самодурова беше втора след Загитова след първото изпълнение, но взе титлата с огромно предимство.
Трета се нареди финландката Вивека Линдфорд със сбор от 194.40 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови