Затвориха отделение в благоевградска болница заради коронавируса

OFFNews Последна промяна на 24 април 2020 в 11:25 1669 0

Районната здравна инспекция в Благоевград разпореди временно затваряне на вътрешното отделение в частната болница „Пулс“, където двама пациенти с пневмонии се оказаха заразени с коронавирус. 11 са положителните проби в областта за последното денонощие, съобщи Националният оперативен щаб на редовния си брифинг тази сутрин.

Девет са положителните проби от спешното изследвани в Симитли, където преди два дни се оказа, че служител на общинската администрация е болен от коронавирус. Заради съпътстващи заболявания снощи той е бил преместен в интензивното отделение.

Три от новозаразените са деца, потвърди директорът на Районната здравна инспекция, д-р Калоян Калоянов.

По думите му девет случая от тези 11 са контактни на пациента, който е от Симитли, и работи в общината. Това са членове на неговото семейство. Всички други от община Симитли са отрицателни. Другите два случая са на хора от Благоевград, те са в „Пулс“ в момента под наблюдение. Предстоят дезинфекция на отделението, спиране на приема към момента, изследване на всички контактни пациенти плюс персонала.

Под карантина са поставени всички близки и контактни лица на болните от коронавируса. Те ще бъдат наблюдавани от личните лекари и при необходимост хоспитализирани.

Според шефа на здравната инспекция в града приетите пациенти не са били в "чак толкова тежко здравословно състояние", затова са били приети във вътрешно отделение. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови