Възстановява се дейността на белодробната болница в София

OFFNews 02 януари 2020 в 13:32 1801 0

Снимка Архив

От понеделник, 6 януари, ще бъде възстановена дейността на Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания – София-област.

Това каза пред Нова телевизия директорът на лечебното заведение д-р Кирил Палавеев. По думите му след пожара, който избухна на 31 декември, цялата сграда на болницата е пострадала тежко, а покривът й е изцяло разрушен.

„Унищожени са кабинети и оборудване. Щетите са огромни. Рентгенът е тежко опушен. Най-сериозно е пострадал бронхологичният кабинет. Той е леко опушен, но може да работи. Няма светлинен източник и оптични кабели. Реално сградата не може да функционира в момента. Лечението на пациентите ще продължи в други сгради, където ще бъде преместена цялата техника”, каза д-р Кирил Палавеев.

Според него логично е да се направи покривът и успоредно с това да се провери електрическата инсталация, да бъде направено и парното.

Очаква се днес да бъде открита и дарителска смета на сайта на болницата.

Още в деня на пожара здравният министър Кирил Ананиев разпореди оглед и оценка на щетите от експерти на здравното министерство, както и незабавно предприемане на действия за започване на ремонт на двете пострадали сгради – на Белодробната болница и на Психиатричния диспансер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови