В Русе отварят зелени коридори за ваксинация срещу коронавирус

OFFNews 16 август 2021 в 09:59 938 0

Два зелени коридора за ваксинация срещу COVID-19 ще работят през тази седмица в област Русе. Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева.

Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни всеки делничен ден от 09.00 до 16.00 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе, както и от 14.00 до 18.00 часа в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла.

Двата имунизационни пункта са снабдени с достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат, са на „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовият препарат на „Янсен“.

В останалите кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система.

Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Навсякъде се съблюдава за спазване на противоепидемичните мерки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!