Ученик от Русе е дал положителна проба за коронавирус

OFFNews 16 септември 2020 в 14:37 4725 1

Ученик от 11 клас на Математическата гимназия "Баба Тонка" в Русе е дал положителна проба за коронавирус, съобщи БНТ, цитирайки Областния оперативен щаб.

По информация на местната здравна инспекция момчето е под домашна изолация.

Единадесетокласникът заедно със своите съученици е присъствал в кратък час на класа сутринта на 15 септември и едва в следобедните часове се е почувствал зле и си е направил тест, който е дал положителен резултат за коронавируса.

По думите на директорката на учебното заведение Галина Бобева цялата паралелка е под карантина и ще премине на дистанционна форма на обучение.

"Със сигурност сме вече първото училище, което още от първия ден се оказа, че има положителна проба на болен ученик. Съответно всички мерки по плана и по преминаването съответно на паралелката от присъствено в дистанционно обучение от утре сутринта ще стартира изцяло. Към момента цялата паралелка е изпратена вкъщи за карантина на учениците. През тези 14 дни, докато РЗИ не излезе с някакво становище, ще се обучават вкъщи. Всички останали, спазвайки всички хигиенни изисквания, продължаваме по обичайния си начин. Извършва се постоянна дезинфекция на всички помещения в училището. Осигурени са и предпазни средства за всички учители и ученици“, коментира Бобева.

Тя уточни, че не се е наложила карантина на класния ръководител на момчето, тъй като е бил с маска по време на часа, който е проведен с учениците вчера, а и след направения тест е дал отрицателен резултат за COVID-19.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

1

Biser

16.09 2020 в 16:18

Не мисля,че беше правилно учебната година да започва присъствено. В някакъв момент ще ги върнат у дома и ще учат дистанционно. Дано не съм лош пророк, но така си мисля, че ще стане. Вижте световните тенденции, положението хич, ама хич не е розово.
 
X

Да помогнем на украинските деца!