Спира плановият прием в болниците в Благоевград и Кюстендил

OFFNews 12 януари 2022 в 14:54 802 0

Снимка Pixabay

Спира плановият прием в лечебните заведение в областите Кюстендил и Благоевград, предава БТА. Новите мерки са следствие от рязко увеличената заболеваемост.

От днес се преустановяват провеждането на планов прием и планова оперативна дейност във всички лечебни заведения на територията на област Кюстендил. Забраняват се и свижданията в лечебните заведения. Заповедта предвижда и засилване на контрола на територията на областта за спазването на противоепидемичните мерки.

Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Благоевград д-р Калоян Калоянов се преустановява плановият прием и плановите операции в болниците на територията на област Благоевград, съобщиха от здравната инспекция.

Като изключение в заповедта са посочени дейности, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностика и лечение на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите, свързани с асистирана репродукция и ражданията, както и дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Със заповедта се забраняват и свижданията в лечебните заведения, с изключения, посочени в нея. Въведените противоепидемични мерки в областта влизат в сила от 13 януари, а срокът на действие е до 26 януари.

Благоевград е една от областите, в които средната заболеваемост надхвърли 1000 на 100 000 души. За изминалото денонощие новорегистрираните случаи с COVID-19 са близо 600. Над 800 на 100 000 заразени отчета е-системата за Кюстендилска област. Новите случаи от последното денонощие са 92.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!