Президентът се намесва в скандала с фармацевтите

OFFNews 25 октомври 2021 в 17:34 10161 0

Президентът Румен Радев покани представители на съсловните организации на магистър-фармацевтите в България на среща утре от 15:30 часа на „Дондуков“ 2, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

В рамките на разговора ще бъдат обсъдени условията на работа на специалистите, работещи в аптечната мрежа у нас, както и актуални проблеми, с които те се сблъскват. За участие в срещата са поканени представители на компетентните институции.

По-рано днес фармацевтите заплашиха с бунт заради отношението към тях и отказът да се разговаря по въпроса за рецептите срещу COVID-19.

А Българският фармацевтичен съюз заведе колективен иск срещу Народното събрание и Министерския съвет за дискриминационно отношение към магистър-фармацевтите в пандемията.

Според организацията ситуацията е толкова изострена, че ако държава и фармацевти не започнат да си говорят и няма разбиране, пациентите може да останат без лекарства по здравната каса. Причината е, че договорът с НЗОК на аптеките изтича в края на месеца. Ако не бъде подписан нов, няма да има основание, на което от аптеките да дават лекарствата по рецепти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови