Момченце на годинка почина в бургаската болница, родителите се съмняват за лекарска грешка

OFFNews Последна промяна на 21 октомври 2016 в 11:33 6048 0

Момченце на 1 година почина в болницата в Бургас. Родителите на детето се съмянват, че при лечението на детето им е допусната лекарска грешка, съобщава Нова телевизия.

Още през лятото момченцето започнало да получава гърчове. В Германия, където семейството живее, му били направени всички възможни изследвания.

Прибирайки се в Бургас, детето получило нов пристъп - в неделя. По спешност е прието в болница, където, по думите на майката, било местено от отделение в отделение. Самата тя не е допусната в Реанимацията. А във вторник сутрин получила фатално обаждане - от болницата й съобщили, че Кристиян е починал.

Семейството е убедено, че е допусната лекарска грешка, защото лекарите дали на детето лекарства за епилепсия без да се направят изследвания. „Аз носих документи от Германия, от които става ясно, че той няма епилепсия”, разказа майката на детето Ивелина Костадинова.

От болницата потвърдиха, че са запознати с документите от Германия, но целта на използването на медикамент за епилепсия била да се овладеят гърчовете.

Лекарите се усъмнили, че момченцето може да има дебютна епилепсия, защото е фамилно обременено. За 36 часа детето направило 8 гърча, като последният довел до тежки сърдечни и дихателни проблеми.

Въпреки уверенията, че е направено всичко за Кристиян, родителите му настояват за разследване. Семейството вече е наело адвокат, който да защитава правата им и подготвя жалба до прокуратурата.

От Министерството на здравеопазването съобщиха, че детето неколкократно е било лекувано в Германия от заболяване със същите симптоми. Там е приложена същата терапия, каквато е приложена и в болницата в Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови