Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Големи столични болници с апел за спазване на мерките (Обновена)

Точно в 20 ч., с включени светлини на мобилните телефони, медиците ще призоват за солидарност в битката с COVID-19

Янка Петкова 27 октомври 2020 в 18:48 5512 1

Снимка УМБАЛ "Св. Анна"

Тази вечер от 20 часа пред Спешно отделение на УМБАЛ "Св. Анна" - София АД ще се съберат лекари и специалисти медицински грижи, в акция за солидарност между между медиците и обществото. Те ще бъдат с включени светлини на мобилните телефони, символизирайки светлината, която ни свързва в трудните времена на епидемия с COVID-19, съобщиха от лечебното заведение.

Участниците в акцията апелират към обществото да си помогнем взаимно, като се спазват препоръките за лична хигиена, ограничения на контактите, за стриктно носене на маски и т.н. 

Към инициативата се присъединяват и медиците от "Пирогов" и ВМА.

В същия час пред Спешното отделение на УМБАЛ „Александровска“ лекари и мед. сестри от болницата ще се присъединят към общата инициатива на големите столични лечебни заведения за призив към обществото за спазване на противоепидемичните мерки.

Със светнати фенерчета на мобилните телефони медиците искат да покажат на всички, че 8 месеца след началото на ковид епидемията те все още са там - въпреки умората, въпреки болестите и трудностите, съобщиха от лечебното заведение.

От март до октомври 2020г. през ковид отделението на „Александровска“, през PCR лабораторията и през кабинетите за консултация са преминали над 20 000 човека, заразени или със съмнения за инфекция с COVID-19. Инициативата със светлини апелира към гражданите:

Пазете себе си, пазете близките си, бъдете здрави! Бъдете отговорни към останалите!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2400

1

Андрешко

27.10 2020 в 20:38

Добре, а цяло лято, кога народа се разчекна от пътувания, ядене, пиене и неносене на маски, що Нямаше БУМ, ами сега, когато почти не се пътува и задължиха и децата да носят маски, се Увеличиха бройките 'намерени'?
 
X

Подкастът на OFFNews