Джунглата оживя в детското отделение на болницата в Силистра

Това е осмият ремонтиран обект на фондация "За доброто" по проект "Светулка"

OFFNews Последна промяна на 16 август 2022 в 13:37 603 0

Детско отделение в МБАЛ Силистра

Снимка Фондация "За доброто"

Обновеното детско отделение на МБАЛ Силистра

В силистренската болница откриха напълно обновеното детско отделение. Ремонтните дейности са на стойност над 300 000 лева, като част от тях са по проект „Светулка“ на фондация „За доброто“. Това е осмият проект на фондацията, която обновява детски отделения в страната.

Снимка: Фондация "За доброто"

Отделението разполага с интензивен сектор, манипулационна и 10 стаи за пациенти, приемен кабинет и просторна чакалня. Всички стаи са с отделен санитарен възел. Поставени са нови стенни облицовки и специална подова настилка. Закупени са нови климатици, изцяло обновени са електрическата, ВиК и парната инсталации. Изградени са нов приемен кабинет и нова чакалня за пациенти, както и нова противопожарна инсталация, предаде БТА.

Снимка: Фондация "За доброто"

Финалните щрихи на ремонта нанесоха творците от фондация „За доброто“, които изрисуваха стените на всички помещения с герои и мотиви от джунглата. Освен това по проект "Светулка" на фондацията са осигурени мебели, обзавеждане и медицинска апаратура на стойност над 50 000 лева.

В партньорство с Ротари клуб Триадица – София, оборудвахме новото пространство за лечение на децата с веноскоп, два пациентски монитора и преносим ехограф с принтер. Фондацията купи три инфузионни помпи, три болнични инхалатора, медицинска кушетка за манипулационната. Добавихме седем хладилника, седем кани за топла вода, три микровълнови фурни за всяка детска болнична стая. Дарихме 20 легла с медицински матраци и още шест медицински матрака за наличните детски кошари плюс шкафчета за лични вещи, разказват от фондацията.

Снимка: Фондация "За доброто"

Оттам посочват още, че целта на „Светулка“ е промяната на емоционалната среда за лечение на децата пациенти и от плашеща болнична среда тя да се превърне в жизнерадостно пространство, което прилича на детската стая вкъщи и помага децата пациенти да забравят, че са в болница.

Снимка: Фондация "За доброто"

Обновеното детско отделение в Силистра беше открито на Успение Богородично и отбелязано с емоционален пост на Кремена Кунева, основател и председател на фондация "За доброто":

Трудно се обяснява какво е прегръдка на лекар педиатър с 51 годишен стаж, който казва “върнахте ми надеждата”. Трудно се обяснява как цял един град сякаш пак се обединява в нещо по-голямо от различията и бита на трудностите. Трудно се обяснява какво е да чуеш: “Ние мислехме, че няма да пазят, но е точно обратното! Не само, че пазят, а се грижат и си помагат едни други. Родители, лекари, сестри, деца стават на една страна. Наистина не вярвахме, че една такава промяна носи толкова много след себе си!”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови